Store Fiskedag 19. sept. 2021

Årets eneste fiskedag i fuglereservatet blev afholdt i et skyet og noget køligt vejr. 12 gr. C. og med en vind, der var 3 m/s fra en nordøstlig retning. Skyet – men ingen nedbør.

Torben Lønholm var igen i år mødt op for at dele ud af sin viden og erfaring efter mange år som lystfisker. Han var mødt op før deltagerne for at gøre grej og udstyr klar til de af deltagerne, der havde behov herfor. Torben havde desuden inden fiskedagen sørget for indkøb af maddiker, majs og havde lavet dej til brug for medefiskeriet.

Mødestedet var foran Museet.

Kun få var mødt op til fiskedagen, men for disse blev det en stor fiskedag i forbindelse med fangst og oplevelser.

Deltagerne var Jesper og Carl og Stine og Lucas. Stine og Lucas (8 år gammel) havde taget cykelturen fra Ringsted. Flot må man sige.

Jesper og Carl havde deltaget sidste år. Også Lucas var med sidste år - dengang med morfaren

Torben var deltager uden for konkurrencen.

Efter udlevering af net til opbevaring af de fangede fisk, spande og stole begav deltagerne sig ud til de valgte fiskepladser.

Stine og Lucas bestemte sig for at stå ved bådpladsen vest for Museet. De blev hjulpet i gang, men fandt lidt senere ud af, at stedet var et svært sted at fiske fra med tagrør tæt på og træers grene. De tog derfor turen rundt over dæmningen til en plads med bænk ved Åvejen.

Jesper og Carl havde under turen til mødestedet sat deres grej af ved bugten mellem Pilesumpen og Vildnisset. Det sted, hvor de fangede en gedde sidste år – gedden som Carl meget klogt betegnede som en krokodille.

Jeg foretog en rundtur til de fiskende ved elleve tiden. Jesper og Carl havde før jeg ankom fanget en skalle, og umiddelbart efter min ankomst fangede Jesper en aborre. Humøret steg naturligvis et par grader mere.

Hos Stine og Lucas var humøret også i top. De havde fanget en aborre. De havde lært det, og havde ikke længere besvær med at svinge fiskestangen og slippe linen på det rigtige tidspunkt.

Torben havde placeret sig ved åen ud for Museet. Fangsten hér var seks skaller og en gedde, som dog smuttede af krogen. En ganske stor gedde – som Torben usynligt viste mellem sine løftede arme og hænder. Torben fangede senere en gedde, som han fik på land.

Lidt efter klokken fjorten mødtes deltagerne igen ved Museet. Det var tid til at aflægge rapport om dagens fangster og til uddeling af præmier.

Præmie gik til Lucas for en pæn stor aborre.

Carl fik præmie for flest fangede fisk og største skalle. Carl og Jesper havde fanget 3 aborrer og 10 skaller.

Torben modtog ikke præmie, da han ikke var deltager i selve konkurrencen. Han var tilfreds med at have fanget 4 aborrer, 6 skaller og 1 gedde. Af de fire aborrer var én dagens største – en længde på 31 cm og en vægt på 465 gr. Gedden var 64 cm lang og vægten var 1.450 gr.

De fangede fisk blev genudsat i søen.

Tak til deltagerne, som gjorde fiskedagen til en rigtig spændende og god oplevelse.

Vi ses til næste år, var Carls sidste hilsen.

Henning Kopp
Kværkeby Fuglereservat, Bjergvej 77, 4100 Ringsted  | info@fuglereservat.dk