Krible-krable dag søndag d. 11. september 2022.

Naturens dag fejredes hos os som sædvanligt med en krible-krable dag. Nye, flotte bannere viste vej ved Bjergvej.
Vejret var ikke det bedste lige kl.10, det småregnede faktisk. Trods dette, mødte 9 børn og 14 voksne op. Resten af turen var der overskyet - men tørt, dejligt vejr til aktiviteten.

Der blev i øvrigt allerede inden start arrangeret sneglevæddeløb for 8 vinbjergsnegle. Ikke alle deltagere var klar over i hvilken retning løbet skulle foregå og det vides ikke hvem der vandt.

Vi gik ad Åvejen til fangstpladsen ved revlen, og så kom der ellers gang i ketcherne. Der blev fanget pigsmerling, guldsmedelarver, vandkær, vandkalve, rygsvømmere, grønne frøer og meget mere. Der var næsten ikke tid til at få sig et glas saftevand, men alle børnene fik dog tid til at få ’tatoveret’ en mariehøne på armen! De voksne nød en kop kaffe, mens børnene fiskede.

Der blev demonstreret skifte fra blå til rød blomsterfarve hos Slangehoved ved hjælp af lidt citronsyre. Processen tog ca. 10 minutter. Lang tid for en tryllekunst kan man mene, men ph skulle jo lige sænkes et par værdier.
Ved 11.30 tiden var ungerne våde og trætte og vi gik videre til Museet. Her blev der bl.a. udpeget den største fugl og det mindste æg samt den smukkeste fugl: Isfuglen. Ved 12.30 tiden var alle gået hjem - en god oplevelse rigere.

Jon
Kværkeby Fuglereservat, Bjergvej 77, 4100 Ringsted  | info@fuglereservat.dk