Store Fiskedag søndag den 18. september 2022

Store Fiskedag – søndag den 18. september 2022 – årets eneste fiskedag i reservatet blev ikke helt så stor, som vi havde håbet, hvilket til dels skyldtes at vejret ikke – mildt sagt – var det bedste for en fiskedag.

Vejrudsigten stod på regn, luftfugtigheden var 99% og temperaturen var – til at begynde med - 10 gr. C. Positivt var det at vinden kun var 1 m/s.

Deltagere havde meldt sig til fra fire husstande. Børn og deres mor - og farforældre.

En enkelt deltager måtte desværre melde fra i sidste øjeblik grundet regnen.

Mødestedet var ved Museet, hvor fiskestænger efter behov, stole, spande, net og agn blev udleveret af Torben Lønholm. Han havde på sidste arbejdsdag i reservatet klargjort fiskestængerne med fiskehjul og flåd.

Herefter begav deltagerne sig ud i reservatet for at finde den helt rigtige fiskeplads – og regnen faldt.

Torben, som ikke deltog i konkurrencen, prøvede lykken ikke langt fra Museet. Han fik hurtigt fangst – herom senere.

Klokken 10.30 foretog jeg en tur rundt til deltagerne.

Mellem Pilesumpen og Vildnisset stod Alexander og Marianne. Torben var mødt op for at hjælpe Alexander, der ikke havde fisket før, og gav gode råd og instruerede i kasteteknik med fiskestangen.

På Åvejen mellem Knækket og Næsset havde Rose og morforældrene fundet deres fiskested. Endnu havde der ikke været fisk på krogen, men Rose var glad – ja glad over, at de havde fanget en tom dammusling. Og glad havde hun grund til at være. Dammuslingen var imponerende stor og flot var den belagt indvendigt med perlemor.

På dette tidspunkt havde Tobias og John et andet sted i reservatet fanget en aborre – og regnen faldt, ja – til tider øsede det ned over reservatet.

Det var i dette vejr ikke helt let at være lystfisker. Alt var vådt – det siger sig selv.

Tiden var kommet til fiskedagens afslutning, og vi mødtes til indvejning ved Museet.

Alexander havde desværre ikke fanget noget. Roses fangst var den flotte dammusling og Tobias medbragte to aborrer i en spand med vand. Den største målte 23 cm og vejede 128 gr. Præmier blev herefter uddelt af Torben.

Torben – som tidligere nævnt – uden for konkurrencen, havde mellem sin undervisning og vejledning af de unge lystfiskere fanget tre aborrer og tre skaller.

En fiskedag med udfordringer fra vejret var til ende.

Mange tak til deltagerne og til Torben, som igen i år delte ud af sin viden, og forhåbentlig gav mod til de unge om igen at prøve lykken i reservatet til næste år.

Lidt fugleiagttagelser blev det også til på fiskedagen.

To gul vipstjerter landede kortvarigt på et bord- bænksæt sydvest for Museet. Fugle på træk. Ifølge reservatets artsliste en sjælden gæst og sidst set i august 2014. Desværre var kameraet ikke inden for rækkevidde.

I alt blev 25 forskellige fuglearter set eller hørt under fiskedagen.

Sluttelig – regnmængden under fiskedagen:

Fra klokken 08.30 til klokken 14.00 faldt der cirka 365.000 liter regnvand på reservatets fulde areal. Ikke så sært, at det var en våd udfordring for de fiskende.

Henning Kopp
Kværkeby Fuglereservat, Bjergvej 77, 4100 Ringsted  | info@fuglereservat.dk