Arbejdsdag 20. november 2022

Vi var 5 der mødtes på P-pladsen i det skønneste vintervejr. Lidt koldt, men det bemærkede vi ikke, da vi først kom i gang.

De to grønne tanke blev bragt på plads nær huset via Stens specielle koncept.

Der blev fældet en hæg og en væltet pilebusk ved P-pladsen. Hægen truede med at vælte ind over indkørslen. Pilen - som vi i øvrigt selv har plantet for nogle år siden - væltede i en østenstorm for et stykke tid siden. Nu håber vi, at der kommer en harmonisk pilebusk ud af stubben. De afklippede grene blev bragt til grenbunken i nærheden.

De to udslidte minkfælder blev bjerget og kørt til 'Skoven' indtil de kan komme på genbrugspladsen. Det lyder let, men fælden i Lillesø drillede dog lidt. Iført waders og livline gik jeg fra Åvejen ud gennem tagrør og dunhammer til fælden og løsnede den. John og Jette trak fælden over til ophalingsstedet. I forsøget på at trække fælden op knækkede snoren og fælden gled ud på midten af søen. Vi fik den dog fanget ind igen og bragt op til Åvejen til den anden fælde.

Grenbunken nær 'stenhøjen' blev fragtet til bålpladsen på sletten.

I øvrigt var havørnen ude og inspicere vores arbejde ved overflyvning mens en stor tornskade holdt øje med os fra toppen af et grantræ. En sjælden fugl i reservatet.

Jon

Link til fotos fra arbejdsdagen
 
 
Kværkeby Fuglereservat, Bjergvej 77, 4100 Ringsted  | info@fuglereservat.dk