Ophængning af ti super flotte redekasser.

Lørdag den 29. april 2023.

Medlemmer af redekasse gruppen var indkaldt til ophængning af ti super flotte redekasser skabt og doneret til fuglereservatet af Peter Briksted.

Tre havde fundet tid til dette arbejde - Peter Brigsted, Ebbe og Henning.

Vi mødtes klokken 9 ved Museet på en dag med en temperatur på + 7 gr. C., en svag vind fra nord og sol fra en skyfri himmel. Med andre ord perfekt vejr til dagens opgave.

Efter en hyggelig snak under arbejdet med afhentning af redekasser fra Museets indre, værktøj, ledning til ophængning og stige begav den lille gruppe sig på vej mod Bugten.

Klokken var 09.20 da den første redekasse blev hængt på plads, og herefter gik det slag i slag med ophængningen. Den sidste af fem redekasser fandt vi plads til på et grantræ ved Åvejen. Trækvognen kunne kun indeholde fem redekasser, hvorfor turen nu gik tilbage til Museet.

Redekasserne blev lastet på vognen og turen gik - efter ophængning af en redekasse ud for huset - nu mod vest. En redekasse blev placeret på et kirsebærtræs tykke stamme. Videre gik turen mod Udsigten. Mange redekasser var allerede ophængt langs vejen, hvorfor den ottende redekasse først blev hængt op på et træ ved Husvejen ikke langt fra Målersvinget. De sidste to redekasser blev hængt op på træer ud for Revlen ikke langt fra Svinget.

Klokken var 12.30 da vi var færdige med ophængning af kasserne.

Mange tak til Peter Brigsted for de helt særlige, flotte og kunstfærdige redekasser. De er en pryd for reservatet.

Og mange tak til både Ebbe og Peter for en god oplevelse og deres arbejde med ophængningen.

Før og under dagens arbejde blev der også tid til registrering af hørte og sete fuglearter - 34 blev det til. Ebbe havde været en tur rundt i reservatet før vi mødtes kokkken 9. Han havde bl. a. observeret to traner over reservatet, og efter arbejdet blev rødstjert hørt og set ikke langt fra huset.

Henning
Kværkeby Fuglereservat, Bjergvej 77, 4100 Ringsted  | info@fuglereservat.dk