Drosselrørsanger med videooptagelse

2020-05-30 21:21
Torsdag den 28. maj 2020.
 
En aftentur langs Vigersdal Å til den nordlige ende af dæmningen og samme vej tilbage.
 
En ganske særlig god aften. En behagelig temperatur på 18 gr. C, næsten vindstille, letskyet, og således sol over området.
 
Før indgangen blev nået hørtes sang fra en græshoppesanger nordøst for Bjergvej.
 
Fuglesangen i det ellers stille reservat kom fra løvsanger, solsort, ringdue, rørsanger, munk, gransanger, nattergal, rørspurv, vibe og kvidren fra landsvaler. En ”rømmen” hørtes fra en hættemåge, der overfløj Åvejen, og meddelte på denne måde, at jeg var observeret. Altid var mågen opmærksom, hvis noget fjendtligt viste sig. Magen lå på rede ud for Museet. En fiskehejre viste sig mod vest, og straks blev et angreb fra hættemågen sat i gang. Fiskehejren bøjede af, tog ”vingerne på nakken”, og forsvandt i nordvestlig retning. En musvit fodrede unger i en redekasse, også ved 20.30 – tiden. En fiskeørn over søen på nabomarken mod nord blev ligeledes angrebet af et par hættemåger. Deres lyde var ikke til at misforstå – ørnen var uønsket både dér og over reservatet.
 
Den nordlige ende af dæmningen blev nået, og igen i dag kunne dens lyde høres – drosselrørsangerens. Imponerende, at den stadig var aktiv med sin sang. Også i løbet af dagen hørtes dens karre-karre kit-kit-kit. Fuglen var ikke svær at få øje på. Drosselrørsangeren sang fra toppen af en pilebusk i rørskoven omgivet af vand. Igen og igen lød dens skurrende toner.
 
Jan Badura – reservatets nabo mod nordøst – sendte tirsdag den 26. maj en mail vedhæftet hans fine optagelse af drosselrørsangeren. Tak til Jan for deling af endnu en videooptagelse.
 
Videooptagelse af drosselrørsangeren: Klik her
 
Henning Kopp
 
Kværkeby Fuglereservat, Bjergvej 77, 4100 Ringsted  | info@fuglereservat.dk