Rørdrum - Natugle

2021-01-02 20:31
Torsdag den 31. december 2020.
 
Sol op klokken 08.40. Ned klokken 15.50. Dagen var tiltaget med 6 minutter. Temperaturen var 4 gr. C, vindstyrken 4 m/s fra en syd sydvestlig retning, en luftfugtighed på 86% og en sigtbarhed på ca. 16 km. Temperaturen føltes som 1 gr. C.
 
En rundtur tidligt på formiddagen i et blæsende, koldt og trist vejr.
 
Turen gik sydover og rundt i reservatet – en rød glente sås undervejs.
 
Jeg passerede nordenden af dæmningen og nåede ud for Jons Ø, da jeg tænkte – nej – turen skal være lidt længere i dag. Jeg vendte om og gik tilbage og tog turen over dæmningen. Midt på denne et kig til øerne Tveholm og Gåseholm. Jeg var på vej væk, da noget mørkt og lidt klumpet – lidt i retning af formen på en skægmejsehytte – sås mellem tagrørene på Gåseholm. Et kig med kikkerten – i første omgang bare tagrør indtil billedet tog form. Hjertet slog et ekstra slag. Det var det jo – rørdrummen – og hvilket syn! Så smuk, så smuk i pæl stilling og med de lodrette aftegninger ned over halsen og brystet. Det blev et langt kig tidsmæssigt og mange billeder. Afstanden mellem fugl og menneske var bare cirka ti meter.
 
En rigtig fin oplevelse på denne sidste dag i året.
 
Fredag den 1. januar 2021.
 
En rundtur sidst på eftermiddagen og et kig til uglekassen i Plantagen tyve minutter efter solnedgang.
 
Jo – også i dag var der øjenkontakt med natuglen, da den sad parat til udflyvning fra kassens runde åbning. Dejligt at se, at fuglen stadig var beboer i den opsatte redekasse. Et kvarter senere hørtes dens tuden i tusmørket, men den var ikke alene. Endnu en ugle var i området – mod nord. Den enes tuden blev besvaret af den anden igen og igen.
 
Henning Kopp
 
Kværkeby Fuglereservat, Bjergvej 77, 4100 Ringsted  | info@fuglereservat.dk