Et uventet møde med en skarv.

2021-08-09 22:50
 
Lørdag den 7. august 2021.
 
En tur rundt i reservatet ved 19 – tiden.
 
Turen gik mod nord og derpå mod vest langs med Vigersdal Å. En skarv fiskede i åen ud for Tårnfalkehøjen. Vegetationen var for tæt og høj til et billede og vegetationen umuliggjorde, at skarven kunne lette. Jeg lod den ”slippe” for mit følgeskab og fortsatte mod vest. Det havde ellers været fint med et nærbillede af fuglen, tænkte jeg med lidt ærgrelse.
 
En tid senere. Jeg havde været turen rundt forbi Museet, Bugten, Skovsumpen og Pilesumpen. Jeg forlod reservatet og var på cykelstien ud for buskene nær ved broen over Vigersdal Å uden kig til åen. Hér lød først et pling (da fuglen ramte det øverste af metalrækværket) og dernæst sås en sort fugl – cirka 90 cm høj – lande midt på kørebanen bare tre meter fra mig – en skarv.
 
En forskrækkelse og gåsehud hos undertegnede. Uforberedt som jeg var på dette møde.
 
Vi stod stille begge to i nogle minutter nok til at jeg ”kom mig”, og fik taget en del billeder. Ingen biler forstyrrede os. Først da jeg var tilfreds i f. m. kameraet, og tog et skridt fremefter, startede fuglen langsomt i løb og kom med besvær i luften – som det jo ses hos skarver.
 
En meget mærkelig oplevelse - og jeg fik så sandelig det ønskede nærbillede af skarven.
 
Henning Kopp
Kværkeby Fuglereservat, Bjergvej 77, 4100 Ringsted  | info@fuglereservat.dk