Generalforsamling februar 2014

 
Omkring 45 medlemmer have en rigtig god generalforsamling, hvor Jette Bjerregaard bl.a. viste flotte billeder fra året 2013 i fuglereservatet.

Vellykket generalforsamling den 20. februar 2014

Omkring 45 medlemmer deltog i generalforsamlingen og de kunne glæde sig over et godt forløb i 2013. Ikke mindre end 305 husstande støttede op om aktiviteterne, der spænder lige fra nattergaleture, blomsterdage, krible-krable dag for børn, lystfiskearrangement og meget mere.

Jette Bjerregaard indledte generalforsamlingen med visning at et flot billedserie fra årstiderne i reservatet, efterfulgt af smukke billeder af krondyr, dådyr og sikahjorte fra dyrehaven i Jægersborg.

Kort sammenfattet nævnte formanden i beretningen:

I 2013 var Ringsted Kommunes Agenda 21 pulje så venlige at give mulighed for at reservatet kunne indkøbe forskelligt grej til børnearrangementer. Det betyder at krible-krable dage og fiskedage for de små, har fået de bedste muligheder for at blive succesfulde.

I det tidlige forår blev den nye tilbygning med handicaptoilet og trappelift op til fuglekikket taget i brug. Begge dele har stor betydning for reservatets fremtidige virke.

Så i 2014 er foreningen klar til at arbejde for det, der var en væsentlig grund til at vi skabte foreningen og indsamlede betydelige midler til købet af reservatet – nemlig at kunne tilbyde guidede rundvisninger til medborgere med funktionsnedsættelse. Derfor vil vi snarest rundsende information til kommunens institutioner og ældrepleje og tilbyde helt unikke oplevelser i reservatet. Det kan være for større grupper eller for mindre krævende grupper.

Og som noget helt nyt vil foreningen også medvirke til oplevelser uden for reservatet. F.eks. vil der den 5. juni blive arrangeret fælles udflugt til Elbækengen ved Vallø. Se mere i kalenderen om dette.

En af reservatet store styrker er en trofast medlemsskare, der også rummer adskillige folk med betydelig faglig indsigt. Det kan f.eks. være viden om insekter, planter, sommerfugle, fotografering og selvfølgelig fugle. Det betyder, at der altid er god viden til rådighed for omvisninger og guidede ture.

Og samtidig er det en stor tilfredsstillelse, at havørnene i området oftere og oftere se i reservatet.

Se også bestyrelsens beretning, regnskab og budget – klik her

Kværkeby Fuglereservat, Bjergvej 77, 4100 Ringsted  | info@fuglereservat.dk