Nyhedsbreve frem til august 2017 kan ses nederst på siden

15/5 2017 - Nyhedsbrev maj 2017

Nyhedsbrev maj 2017

 
 
Fuglelivet lige nu
Der er liv i reservatet nu. Læs Hennings dugfriske beretning fra reservatet fredag morgen. Det er næsten som at være der selv! Hele 42 arter blev det til, og det selvom det var ”den lille rundtur”.

Seneste observationer
 
Medlemsfremgang
Vi har stadig støt fremgang i medlemsskaren. Sidste år nåede vi 400 medlemmer, men det skete først i oktober måned! Det er derfor meget flot, at vi allerede i maj 2017 har nået 400 medlemmer. Tak for det!

 
Kom til et af vores arrangementer!
Vi har nattergaleture for alle søndag d. 21. maj kl. 19-21 og mandag d. 5. juni (grundlovsdag) kl. 10-12. Undertiden passer navnet fortrinligt til disse ture, men vi har da oplevet nogle ture uden denne karakteristiske stemme i koret af sangfugle. Men der er dog masser af gode fugleoplevelser alligevel!

Tirsdag d. 23. maj kl. 19 afholdes åbent arrangement nr. 2 i Ringsted Biblioteks række ”Fuglene i reservatet”, denne gang ”live” i reservatet. Jette og Henning viser rundt og fortæller.

Søndag d. 28. maj er det Fuglenes Dag kl. 10 - 13. Henning guider. Arrangeres i samarbejde med Dansk Ornitologisk Forening. Adgang for alle.

Pinsemorgen d. 4. juni er der rundtur for medlemmer kl. 7-8 og derefter morgenkaffe med brød fra 8-10. En hyggelig tradition – kom og vær med! Ta´selv kaffen med. Foreningen sørger for morgenbrød, marmelade og ost.

Torsdag d. 8. juni kl. 17-19 er der aftentur for medlemmer til Gyrstinge Sø. Vi udnytter det fine aftenlys til at studere søens rige fugleliv.

Søndag d. 11. juni kl. 14 er der rundvisning med særlig sigte på vores nye medlemmer. Kom og lær reservatet at kende. Ulf viser rundt og fortæller om reservatet!

Tirsdag d. 13. juni kl. 19-21 afholdes åbent arrangement nr. 2 i Ringsted Biblioteks række ”Blomsterne i reservatet”, denne gang ”live” i reservatet. Jon viser rundt og fortæller.

Flere blomster kan opleves på De Vilde Blomsters Dag i Norden, søndag d. 18. juni 2017 kl. 10. Her viser Steen og Jette rundt. Dette arrangement afholdes i samarbejde med Botanisk Forening og Blå Flag Ringsted. Adgang for alle!

Endelig er der en tur med fokus på sommerfugle og andre insekter og deres foderplanter søndag d. 23. juli kl. 10-13. Steen og Jette guider. Adgang for alle.

Følg med i kalenderen på hjemmesiden.
 
Nøglerne til trappelift
Vores reservat udmærker sig bl.a. ved god tilgængelighed for kørestolsbrugere. Man kan komme rundt i reservatet, på toilettet og op i fuglekigget. Vi har en trappelift, som kan benyttes til at komme op til fuglekigget. Liften skal aktiveres med et sæt nøgler, som er låst inde i et nøgleskab ved liften. Koden til nøgleskabet fås ved at ringe til Benny eller Jon (telefonnumrene står på nøgleskabet ved liften). Der har desværre været problemer for enkelte kørestolebrugere med at komme ind i museet, det arbejder vi på at få ordnet!

 
Følg med på Facebook
Vi forsøger at få lidt liv i vores – indtil nu hvilende – Facebookside. Søg Kværkeby Fuglereservats Venner på Facebook og del og like!

Kværkeby Fuglereservat, Bjergvej 77, 4100 Ringsted  | info@fuglereservat.dk