Redekasse - tømning, istandsættelse og opsætning

Fire mand høj - et par mindre end de to andre - Ulf, Per, Jørgen og undertegnede - mødtes i formiddags (4. marts 2021) ved ni-tiden ved Museet.

Arbejdet med opsætning af redekasser gik straks i gang - uglekassen først. To stiger på hver sin side af træet, hvor kassen tidligere sad. Jørgen var hurtig, som et egern, og kravlede op ad sin stige med uglekassen. Jeg var knap så hurtig, men kom i højden på den anden side af træet for at assistere med kassen. Opsætningen gik forbavsende hurtigt. En stærekasse blev også hurtigt klaret og turen gik nu mod Bugten. Hér blev endnu et par stærekasser fastgjort i god højde. Hurtigt gik det.
Herefter stod det på rensning og istandsættelse af kasser hele vejen rundt i reservatet.
Da næsten tre timer var gået var stort set alle redekasser renset og klaret.

Der var tid til fuglesnak undervejs. Jørgen nævnte, at den gråstrubede lappedykker endnu ikke var set. Det blev der rettet op på i dag. To lappedykkere lå på søen ud for Revlen. Jeg nævnte, at arten ikke var hørt i år - lyden fra lappedykkeren er ofte det, man oplever før arten ses, i hvert fald for undertegnede. Også dette blev der rettet op på i dag, idet medens vi iagttog fuglene lød deres vrinskende og klagende toner.

En god formiddag og et rigtigt godt samarbejde. Mange tak for det. Nu er der foreløbig ro på i den henseende. Der er lidt planer om, at fremstille måge kasser til de fundamentsplader, som Jørgen har leveret.

Med venlig hilsen
Henning
Kværkeby Fuglereservat, Bjergvej 77, 4100 Ringsted  | info@fuglereservat.dk