Ophængning af nye og renoverede redekasser

Dagen oprandt hvor nye og renoverede redekasser skulle opsættes i reservatet. Det kunne lige nås inden foråret for alvor sætter ind.

En dag med fuld sol fra morgenstunden, + 2 gr. C, vind fra nordøst og 3 m/s. I vinden føltes temperaturen som -3 gr. C.

Tre medlemmer - Merete, Ebbe og Henning - havde endnu en gang sat hinanden i stævne for at klare sidste akt med redekasserne.

Fire nye stærekasser, fem renoverede mejsekasser og to redehylder var dagen i forvejen blevet transporteret til Museet. Merete medbragte fra morgenstunden to stærekasser samlet derhjemme.

Arbejdet gik i gang med start i Bugten, hvor der allerede var opsat stærekasser. Vor forventning gik på, at var der flere stærekasser opsat ville dette tiltrække flere af arten. Seks redekasser blev hængt op i dette område. En god oplevelse fik vi da vi forlod den sidst opsatte redekasse for at klare en anden opgave. Vi var borte i cirka fem minutter. Da vi vendte tilbage var der allerede besøg - ikke af en stær - men af en musvit, der tog kassen i øjesyn.

Under ophængningen af redekasserne i dette område cirklede en havørn over området, gransangerens tjif tjaf lyde hørtes og sangdroslen både hørtes og sås.

Næste opgave denne formiddag -

Henning, der med Gunner Goddiks "Det Eksperimentelle Fuglereservat" i tankerne, havde som ovenfor nævnt medbragt tilskåret krydsfiner med indvendig afrunding, monteret kantlister og vinkelbeslag - samlet set en hylde til opsætning på masten ved Tårnfalkehøjen. Nu må vi se om de to hylder kan bruges af hættemåger eller andre arter. Det er et forsøg værd.

Undervejs til Tårnfalkehøjen blev et par renoverede mejsekasser hængt op i træer mod syd.

Mange tak til Merete og Ebbe for et rigtigt godt samarbejde med mange gode oplevelser og ikke mindst det gode humør. Alt i alt en super fin formiddag, herunder rigtig gode samtaler med besøgende om deres iagttagelser i reservatet.

Henning
Kværkeby Fuglereservat, Bjergvej 77, 4100 Ringsted  | info@fuglereservat.dk