Lær foreningen at kende - Søndag den 1. maj 2022

Rundturen 'Lær foreningen at kende' fandt sted i dejligt, stille og lyst gråvejr lørdag d. 30. april. Det blev en tur med hyggeligt 'larm' af gæs og hættemåger. Rød Glente og rørhøg var konstant at se over reservatet og nærområderne. Løvsanger, munk, gærdesanger, rørspurv, gærdesmutte og gransanger underholdt os på vejen rundt.

Ved sletten faldt det helt naturligt at følge ruten langs åen over til enebærbuskene, på den måde forstyrrede vi slet ikke de rugende hættemåger. Der manglede nogle skilte som viser den nye rute, men jeg kan forstå, at de blev sat op senere lørdag.

Ved revlen var en stor samling af Ravne lige over os, jeg har aldrig før set så mange ravne på et sted. Måske 25. De to lappedykkere lod sig se i Lillesø, og hættemågerne på holmen faldt hurtigt til ro mens vi stod på stien. John Jensen har fotograferet kolonien, da alle fuglene havde sat sig igen.

Vi besøgte museet, udkiggen og jeg fortalte lidt om arbejdet i foreningen.

På hjemvejen fiskede jeg en vandplante op, det var Almindelig Blærerod. Lad os håbe på lige så overvældenden blomstring som sidste år.

Jeg er sikker på, at de 10 deltagere fik endnu en dejlig oplevelse.
 
Jon Feilberg
Kværkeby Fuglereservat, Bjergvej 77, 4100 Ringsted  | info@fuglereservat.dk