Fiskedag 17. sept. 2023

Den årlige fiskedag den 17. september 2023 fandt sted i et pragtfuldt og flot vejr.

Temperaturen ved 09.30 - tiden var 18 gr. C. og krøb senere - ved 12 -tiden - op på 22 gr. C. Stille vejr 1 m/s og som ved stigningen i temperaturen ændrede vinden sig også - til 4 m/s midt på dagen.
Perfekt vejr for deltagerne - fire voksne og fem børn.

Torben Lønholm deltog igen i år - ikke som deltager i fiskekonkurrencen - men som eksperten ud i lystfiskeriet med mange års erfaring. Torben havde dagen i forvejen klargjort fiskestænger og andet til fiskedagen.

Efter et kort møde klokken 09.30 begav deltagerne sig ud til fiskepladserne efter eget valg.

Ved 11 - tiden begav jeg mig ud på en tur rundt i reservatet for at høre om deltagernes fangster.

Jeg nåede Knækket ved Åvejen. Hér stod Jesper og Dorthe og deres børnebørn Josefine (6 år) og Noah (4 år). De havde netop fanget og løftet en rudskalle op fra vandet - deres første fangst. Josefine og Noah spurgte om lov til at røre fisken, hvilket de naturligvis fik lov til.

Videre gik turen. På samme vej ved åen - ud for huset - stod Kasper med sine børn Harald, Lloyd og Bror. Pudsigt nok trak de netop også en skalle op af vandet. Kasper oplyste efterfølgende, at de havde fanget i alt ca. 20 aborrer.

Torben stod tæt ved og kunne oplyse, at han havde fanget en gedde og en aborre. Han havde desuden fanget et par pindgedder, som han kaldte de små tynde gedder. Fiskene var hurtigt blevet genudsat. I alt fangede Torben på fiskedagen 4 gedder og 7 aborrer. En gedde var 68 cm lang og vejede 1,8 kg og en anden 33 cm lang og vejede mærkeligt nok 1,5 kg.

Turen gik videre til John og Tobias, som jeg mødte på Dæmningen. De kunne desværre ikke melde om fisk, de havde fanget, og ville forsøge sig et nyt sted.

For ikke at forstyrre de fiskende vendte jeg tilbage til huset, hvor præmier blev lagt frem før afslutningen på fiskeriet.

Efter dette tog jeg plads på nordsiden af huset, hvor udsigten er fin og flot til Goddiks Sø og til Åvejen med nord, hvor deltagerne stod. På trods af afstanden kunne jeg på et tidspunkt høre begejstrede råb fra bl. a. Josefine. Torben fortalte senere, at hun havde været heldig at fange en gedde på 2,2 kg og med en længde på 80 cm. Jeg tænkte, at det var jo næsten en længde, som Noah var høj. Jeg havde, da vi mødtes ved huset, på et tidspunkt et målebånd i hånden og Noah havde spurgt til hvad det var. Jo, man kunne blandt andet måle Noahs højde. Det fik vi et lille grin af. Det særlige ved Josefines fangst var, at hun først havde fået en mindre fisk på krogen, hvorefter, som Torben sagde, en gedde hurtigt var dukket ud fra rørskoven og havde taget den lille fisk. Hun havde med andre ord fanget to på en gang.

Mens jeg sad på bænken på nordsiden af huset, dukkede en større rovfugl op i luften mod vest. Jeg blev hurtig klar over arten - og hvad gør den årlige fiskedag helt, helt perfekt? Jo - det bliver den når en fiskeørn flyver i lav højde ind over Goddiks Sø og kameraet er indenfor rækkevidde.

Det blev tid til uddeling af præmier.

Josefine fik gavekort, som Aktiv Fritid, Køge havde doneret og en taske.

Noah fik en bog for sin fangst af en skalle.

Bror og LLoyd fik - i deres fravær - to gavekort fra Aktiv Fritid og to æsker med flåd sortimenter.

Tobias - uden fangst - fik præmie for sin gode indsats på dagen og interesse for at være med igen i år. Tobias er fra Mørkøv egnen, forstod jeg.

Tak til deltagerne og tak til Torben, der gjorde dagen til en super fiskedag for deltagerne.

Lidt mere ornitologi. Under dagen blev der tid til at registrere fugle i og ved reservatet. 29 arter blev det til. ud over fiskeørnen, blev isfugl set et par gange og en rørdrum blev af kyndige fuglefolk set flyve lavt ind over reservatet fra øst og landede - lidt svært at se - i rørskovene i Lillesø.

Henning KoppKværkeby Fuglereservat, Bjergvej 77, 4100 Ringsted  | info@fuglereservat.dk