Fugletur til Borreby mose og Stigsnæs - Søndag d. 8. oktober 2017

I sol og let skyet vejr mødtes vi 10 personer på Ringsted station for at tage på fugletur. I to biler kørte vi først til Borreby mose, hvor det vi først så i søen og langs bredden mest af var grågæs. Efter en stund lettede enorme flokke af bramgæs, der som ”sort sol” fløj frem og tilbage en stund. Selvom solen skinnede var vinden kold og vi gik derfor forholdsvis kort efter ned til Skælskør inderfjord. Undervejs opdagede Jon en plante han aldrig tidligere havde set – tæt på vejen men desværre helt ude i vandet – Firkløft, der havde masser af små gule blomster. På markvejen begyndte vi at se træk af musvåger – i løbet af dagen blev det til utallige, langt over 1000, det var utrolig flot. En enkelt forsinket hvepsevåge blev også observeret. Inden vi kom til Inderfjorden så vi bl.a. stor flagspætte, vindrossel, rødhals, blåmejse og engpiber.

Ved inderfjorden blev der set en masse svaner, en stor flok hjejler, toppet skallesluger, en spurvehøg, masser af hejrer i træerne på den modsatte side, igen både grå- og bramgæs, krikænder, brushøns mm.

En virkelig oplevelsesrig formiddag og god information om fuglene af Arne Hastrup.

Herefter gik turen til Stigsnæs, (og Karin stødte til gruppen), hvor vi startede med at spise vore madpakker i sol og læ, mens musvågerne fortsat trak hen over vore hoveder. Mætte begav vi os derefter langs kysten mod vest, hvor vi ikke så så meget nyt, men dog en spurvehøg. Naturen viste sig fra sin smukkeste efterårsside, så det blev en fin tur langs vandet ud til skanseanlægget (der stammer fra svenskekrigene i 1658), inden vi gik tilbage gennem skoven til bilerne - og hjemad.

Alt i alt er meget dejlig tur, der var annonceret som fællestur med MidtNatur.

Bodil
Fugleliste fra Borreby og Stigsnæs
Knopsvane
Grågås, flere hundrede
Bramgås, flere hundrede
Gråand
Krikand
Stor Skallesluger
Fasan
Lille Lappedykker
Skarv
Fiskehejre, min. 15 sad i træer
Rød Glente, 4
Musvåge ca. 700
Hvepsevåge, en der var sent på vej
Spurvehøg
Tårnfalk
Blishøne
Hjejle
Vibe
Hvidklire
Brushane
Stormmåge
Svartbag
Huldue, en enkelt i en flok Ringduer
Ringdue
Stor Flagspætte
Sanglærke
Landsvale
Engpiber
Rødhals
Vindrossel
Solsort
Musvit
Blåmejse
Husskade
Råge
Gråkrage
Stær
Bogfinke
Grønsisken
Korsnæb
Kværkeby Fuglereservat, Bjergvej 77, 4100 Ringsted  | info@fuglereservat.dk