Nattergaletur 4. juni 2018

Nattergaleturen den 4. juni blev til to gode oplevelser.

Nattergaleturen mandag formiddag fra 10 -12 blev i stedet til to gode ture pga. en lille misforståelse omkring det annoncerede tidspunkt. Ved en hurtig reaktion fra turleder Jørgen Madsen, blev turen også gentaget om aftenen, hvor flere mødte frem kl. 19.

Der var mange højdepunkter på turen om aftenen. Der var stadig gang i fuglesangen og gang i rigtig mange guldsmede og pragtvandnymfer. Ved indgangen i starten af turen, hørtes nattergal og munk og vi så et glimt af skovsneppen. Desuden så eller hørte vi digesvalerne, løvsangerne, gransangerne, gulspurve og rørsangere. Også viber, gråkrager, stormmåge og strandskade blev observeret. Det blev til omkring 33 forskellige fugle.

Aftenen sluttede ved huset med en masse hyggelig snak, ekstra krydret med et par gråstrubede lappedykkere på vandfladen og gæs med en række unger på omkring 15 stk. – ca. 14 dage gamle.

Begge ture blev til gode oplevelser med mange fine anekdoter og en masse at se eller høre på. Både planter, guldsmede og fugle. Og stor viden fra de fremmødte. En rigtig god kombination af viden, der også kom de mindre vidende til stor gavn. Det viser sig gang på gang, at summen af viden fra deltagere er endog meget stor.
Kværkeby Fuglereservat, Bjergvej 77, 4100 Ringsted  | info@fuglereservat.dk