Pinsemorgen 20. maj 2018

Nitten morgenfriske medlemmer mødte op kl. 7 ved den røde port. Vejret var fantastisk - vindstille og solrigt. Der var end ikke morgentåge, så reservatet lå foran os i al sin skønhed.
 
Vi gik den den sædvanlige højre-rundtur. Nattergalene, rørsangerne og tornsangerne sang så det var en lyst. Rørspurvene var der, men ville ikke rigtig demonstrere sangen for os, selvom Inger og jeg lyttede godt efter. Men vi blev oplivet af 5-6 par digesvaler, der havde gravet huller i Tårnfalkehøjen og nu sværmede os om ørerne. I mågekasserne var et par (måske to par) stormmåger flyttet ind, og de blev på rederne, mens vi gik forbi.
 
Vandstanden i åen var meget lav, det vidnede åens tørre mudderbanker om.  Også i reservatet var vandstanden faldet, så revlen var helt tørlagt. På stien lå et Blishøneæg - brudt, men stadig med indhold. Var det et afbrudt minkemåltid? Muligheden er der. Omkring målesvinget lod Kærsangeren sig høre og den Gråstrubede Lappedykker sig se.
 
Efter en lille 1½ times tid nåede vi Museet, og der havde John, Jette, Merete og Henning pinsemorgen-traktementet klar. Vi hyggede os i hyggeligt selskab og dejlige omgivelse til hen ad 10. En god start på Pinsedagen!

Jon
Kværkeby Fuglereservat, Bjergvej 77, 4100 Ringsted  | info@fuglereservat.dk