Arbejdsopgave med redekasser til hættemåger

Søndag den 27. marts 2022.
Solrigt vejr – 13 gr. C. og 5 m/s – et perfekt vejr for dagens opgave.

Tre medlemmer af foreningen – Sten, Ulf og Henning – havde lavet aftale om et samarbejde med at sætte redekasser til hættemågerne på plads på metalrørene i Lillesø.

Mødetidspunkt – klokken 10 – ved Museet. Sten var kørt ind med sin bil, som skulle bruges i forbindelse med transport af materialer og efterfølgende trække båden ved Stenbunken til Svinget.

Vi kunne have klaret opgaven tidligere på året men vandstanden i Lillesø havde indtil for nylig været for høj til at det kunne lade sig gøre. Vandstanden var nu så lav, at toppen af jernrørene var synlig.

Årer, åregafler, redningsveste, jernrør og et par redekasser blev transporteret til Svinget. Båden blev hentet, lastet med redekasser og vi var klar til udskibning.
Alt gik fint – Ulf blev tilbage på søbredden og holdt et vågent øje med os i båden.

Roligt vejr, rolige deltagere, rolige åretag fra Sten – jo der var ro på arbejdsopgaven.

Vi nåede vandrørene, der stak op over vandet og redekasserne blev løftet på rørene en efter en.

Videre gik det til et lavvandet område, hvor hættemågerne havde haft unger sidste år. Her blev to rør banket ned i søbunden og redekasser blev løftet på plads. En lidt eksperimenterende ide om at få flere hættemåger til at yngle i dette område. Eksperimenterende – som i Gunner Goddiks tid. Hvis det bærer frugt vil flere rør blive banket ned i søbunden og flere redekasser vil se dagens lys i dette område.

Alene var vi ikke under arbejdet. Fra tid til anden fik vi besøg og en hyggelig samtale med medlemmer, der var ude for at nyde reservatet og det fine vejr.

Tak til Ulf og Sten for et fint samarbejde. Tak til Sten for at stille bil til rådighed.

Henning Kopp
Kværkeby Fuglereservat, Bjergvej 77, 4100 Ringsted  | info@fuglereservat.dk