Naturens Dag 13. september 2020

På grund af corona-situationen havde Ringsted Kommune i år aflyst sine egne arrangementer på Naturens Dag. Derfor var Henning og Jon meget spændte på hvor mange, der ville komme til reservatets krible-krable dag. Hele 56 mødte op, så det blev vores mest velbesøgte Naturens Dag. Alle blev skrevet op med navn og telefonnummer, så vi kan kontakte deltagerne i tilfælde af konstaterede virusangreb. Listen kasseres om 4 uger.

Vi gik i samlet flok mod Revlen, af og til afbrudt af Jons blomster fortællinger og små tryllekunster (farveskift på blomster). Alt udstyr og drikkelse var anbragt i forvejen ved fiskestedet. Som det første fik alle børn deres navne skrevet på ketchere og luppe, så vi på den måde kunne begrænse smitterisikoen. Børnene kastede sig over smådyrene med stor entusiasme. Der blev fanget - og studeret - mange dyr: Vandkalv, Bugsvømmer, Skorpiontæge, Pigsmerling, Hvirvlere, to arter Guldsmedenymfer, Vandnymfe-nymfe, Andeigle, Mosesnegl, Posthornsnegl, Vinbjergsnegl m. fl. Alle 20 ketchere, luppe, fade, vandkikkerter og spande kom i fuld sving.

Den nye bænk kom i anvendelse og vi nød den lette adgang til revlen. Medbragt kaffe og sodavand blev indtaget sammen med de medbragte madpakker.

Da vi var færdige med fiskeriet, gik vi til museet, hvor isene (tak Skee Is!) vakte børnenes begejstring.

Vejret var lunt, men blæsende og gråt. De medbragte stenposer kunne ikke holde bestemmelsesdugene helt på palds, men alligevel blev det en skøn dag for børn, forældre, bedsteforældre og guider.
Kværkeby Fuglereservat, Bjergvej 77, 4100 Ringsted  | info@fuglereservat.dk