Fiskedag 20. sept 2020

Den årlige Store Fiskedag i reservatet – og det blev en stor fiskedag – blev afholdt den 20. september med start klokken 09.30.

Tåge og skyer lå over reservatet fra morgenstunden, og vanddråber faldt fra buske og træer. 12 gr. C. og vindstille. Med andre ord et perfekt vejr til fiskedagen.

Torben Lønholm havde på arbejdsdagen den 6. september klargjort et dusin fiskestænger med hjul, line, flåd og krog til dagen. Stængerne var stillet frem tillige med spande og net til opbevaring af de fangede fisk. Torben havde desuden indkøbt maddiker og majs, og havde fremstillet dej som madding. Portionsvis var disse stillet frem på et bord ved huset.

Ti deltagere var mødt op. Humøret var fint, og alle var spændte og klar til dagens udfordring.
Klokken 10 havde alle fundet deres foretrukne fiskested, og var godt i gang.

Gert og barnebarnet Lucas havde indtaget deres fiskested ved bådpladsen vest for Museet, og fangede hurtigt en mindre aborre. Fiskene var livlige, som det blev sagt, og det skulle senere vise sig, at det virkelig havde noget på sig.

En time efter starten var gået, besluttede jeg mig for at gå en rundtur til de fiskende.

Jesper og barnebarnet Carl havde taget ophold mellem Pilesumpen og Vildnisset. De gav udtryk for tilfredshed med deres fangst – en skalle og to aborrer fanget på krog med majs og maddiker. De fangede senere en flot større gedde. Udseende som en krokodille, som Carl sagde. Jeg var tilfældigvis på stedet, da de landede fisken.

Joachim havde fundet sin fiskeplads midt mellem Knækket og Næsset ved Vigersdal Å. Han var også godt tilfreds med sin fangst – fire skaller, en aborre og en gedde på 1,5 kg. Jeg fortsatte mod Næsset, men blev kaldt tilbage. Joachim havde noget større på krogen. Igen en gedde, og op kom den efter lidt tid. Vægten viste 2,5 kg og en længde på 78 cm. Flot var gedden, og efter krog udtagningen, blev den stille og roligt sat tilbage i søen.

Jørgen og barnebarnet Vega stod vest for Næsset med deres medestænger. De havde haft bid, men fisken smuttede af krogen. De fangede efterfølgende en aborre.

Klokken 14.15 var deltagerne mødt op ved Museet for at fortælle om deres fangst.

Resultatet blev som følger:
Aborre Skalle Gedde
Gert og Lucas 3 7
Jesper og Carl 2 4 1
Jørgen og Vega 1
Joachim 5 8 4

I alt 35 fisk blev fanget af deltagerne.
Præmier blev herefter givet til Carl, Lucas og Joachim.
En stor og spændende fiskedag havde taget sin afslutning.
Tak til deltagerne og Torben Lønholm, der gjorde denne dag til noget helt særligt.

Tak til Merete for den flotte donation af præmie til fiskedagen.

Henning Kopp
Kværkeby Fuglereservat, Bjergvej 77, 4100 Ringsted  | info@fuglereservat.dk