Store Fiskedag i Kværkeby Fuglereservat søndag den 23. september 2018.

Meteorologerne havde i starten af den forgangne uge varslet blæst og regn på den årlige fiskedag. Det gik heldigvis anderledes. Sol fra morgen til efter afslutningen om eftermiddagen. Temperaturen var steget fra 9 gr. C ved 08.30 tiden til 11 gr. C. ved starten af arrangementet.

Torben Lønholm, som også i år havde sagt ja til at medvirke i arrangementet, var mødt op en time før deltagernes ankomst for at sørge for det praktiske. Torben havde klargjort foreningens fiskestænger, og havde som madding medbragt æltet dej og majs, og fordelt dette i bægre til fri afbenyttelse. Net og spande var fundet frem til opbevaring af de fangede fisk.

Tretten friske og humørfyldte deltagere mødte op til arrangementet. Efter en god snak og med hilsenen ”knæk og bræk” (Et ønske til lystfiskeren om, at han må fange så mange fisk, at linen knækker og fiskestangen brækker) begav deltagerne sig ud i terrænet omkring Goddiks Sø og Lille Sø. Nu skulle der fanges fisk.

Ved 10.30 tiden var vinden taget noget til, nu 6 m/s fra vest – en ekstra udfordring for de fiskende. Jeg foretog en rundtur for at følge ”slagets gang”. Adelina, Alma og Mikkel i Bugten havde endnu ikke fået bid, men flådet dykkede et par gange, så det var kun et spørgsmål om tid, før der var fisk på krogen.

Jeg gik videre i retning af indgangen til reservatet. Jeg nåede Goddiks Sø mellem Vildnisset og Pilesumpen. Hér havde Magnus og Peter deres fiskested. Tre skaller havde de i deres spand. En af skallerne var særlig livlig, og sprang flere gange op af spanden. Det måtte være en flyvefisk, spøgte vi med.

Turen gik videre. Birthe og Ove havde taget deres placering på vejen ved Vigersdal Å over for Museet. Hér var der tre skaller i spanden, og ikke langt fra dem stod Anni og Per. Deres fangst var en skalle.

Ellen, Filippe, Lucas og Gert havde fanget en mindre skalle ikke så langt derfra, men de havde efterfølgende taget ophold på Langsiden i læ af rørskoven. Et dejligt sted, men hér blev det ikke til fangede fisk. I stedet fik de en stor oplevelse ved at iagttage en rørdrum skråt over for dem i kanten af rørskoven ved Tårnfalkehøjen.

Ved Museet kunne Mikkel og hans datter Alma fremvise deres spand med en mindre skalle.

Efter klokken 14 vendte deltagerne tilbage til Museet, hvor Torben foretog en optælling og vurdering af deres fangst én for én. Efter optælling blev fiskene lagt tilbage i spandene, for lidt senere at blive genudsat i Goddiks Sø.

Magnus modtog præmier for flest fangede fisk og for fangsten af en aborre.

Ove fik præmie for største skalle, og Birthe for hendes fangst af skaller.
Trøstpræmierne tilfaldt Lucas og Alma.

Uden for konkurrencen fangede Torben dagens enlige gedde.
Den samlede fangst kunne herefter opgøres til atten skaller, en aborre og en gedde.

Tak til deltagerne. Tak til Torben for at ville medvirke og dele ud af sin store livslange erfaring udi lystfiskeri, og for de flotte præmier, som han medbragte.

En særlig tak til vore sponsorer Aktiv Fritid, Køge og til Jan og Bo´s Lystfiskershop i Roskilde.

Henning Kopp
Kværkeby Fuglereservat, Bjergvej 77, 4100 Ringsted  | info@fuglereservat.dk