Store Fiskedag i Kværkeby Fuglereservat søndag den 24. september 2017.

Fjorten deltagere - ti voksne og fire børn - mødtes ved Museet før starten på årets fiskedag, Humøret var i top.

Himlen var overskyet og det havde regnet lidt om natten. Temperaturen var 14 gr. C. En svag vind fra nordøst. Gode betingelser for fiskedagen var til stede.

På foreningens vegne blev deltagerne budt velkommen af Torben Lønholm og Henning Kopp. De to arrangører havde dagen i forvejen gjort fiskestænger klar til deltagere uden stænger samt reservestænger for andre, hvis behovet skulle opstå. 

Da tiden var inde - klokken 09.30 - fik deltagerne udleveret net og spande henholdsvis til opbevaring i vandet af fangede fisk og til transport af fiskene til opgørelsen klokken 13.30 ved Museet.

Ulf fra bestyrelsen og undertegnede foretog en time efter starten en rundtur til deltagerne for at høre om de foreløbige fangster. Peter og barnebarnet Magnus, der havde taget ophold mellem Pilesumpen og Vildnisset havde på en time fanget to aborrer og to skaller. Magnus stod for dagens hurtigste fangst - to sekunder efter at krog og flåd ramte vandet  - var der bid.

Fem minutters gang derfra, ved Knækket, hér havde Joachim udset sig sit sted. Hans fangst på syv fisk lå opbevaret i hans net i åen.

Lidt længere fremme før Næsset - hos Per, Alma og Alberte og hos Birthe og Ove - var der desværre ingen fisk i nettet. Det kom der senere.

Vest for Næsset stod Anni, Per og Bent. Deres fangst var fire skaller - klokken var nu 10.55.

Klokken 11.15 - ved bådepladsen vest for Museet. Hér havde Ingrid, Tobias og hans far fundet deres fiskeplads. Tobias var godt tilfreds - to skaller var fanget.

Nu atter tilbage ved Museet efter rundturen. 

Klokken 13.30 vendte deltagerne tilbage til Museet til den endelige fangstopgørelse og præmieoverrækkelse.

Torben Lønholm stod hér for vejning, måling og optælling af deltagernes fangst.

Præmierne gik til:
Bent for den største gedde på 1.750 gr. og en længde på 68 cm.
Per for den største aborre.
Magnus på 5 og 1/2 år fik præmie for største skalle med en vægt på 150 gr. og endelig modtog Joachim præmie for flest fangede arter - gedde, aborre og skalle.

Magnus og Joachim lå lige med flest fangede fisk - hver med 13.

Deltagerne gav udtryk af, at det havde været en rigtig god og spændende fiskedag. Tak til alle, som medvirkede til at gøre dagen til noget særligt.

Og - en særlig tak til Fiskeland i Ringsted for deres donering af de flotte præmier.

Henning Kopp

Kværkeby Fuglereservat, Bjergvej 77, 4100 Ringsted  | info@fuglereservat.dk